Er reviret klar til bukkejagten?

Råbuk gemmer sig i terrænet

Bukkejagten nærmer sig så småt, og snart vil jægere fra hele landet tage ud i naturen for at nyde den smukke danske fauna og jage råbukke. Det er en tid, hvor jægerne kan teste deres evner og jagtfærdigheder, samtidig med at de oplever den skønne natur og de forskellige lyde og dufte, som hører til i skoven. Bukkejagten er en traditionsrig begivenhed i Danmark, som samler jægere og naturelskere fra alle samfundslag, og som er med til at skabe en unik og særlig stemning i den danske natur.

Til bukkejagten hører også, at man skal have tjekket op på reviret. Der skal være styr på alt, så du har de mest optimale forhold for at jage dette års buk. Måske har du allerede gjort reviret klar, eller måske er det kun blevet ved tanken indtil nu. Herunder har du nogle generelle trin, der måske kan hjælpe dig med at give de mest optimale forhold for at skyde bukken.

Forberedelse af reviret.

For at forberede et revir til bukkejagt er der flere ting, der kan gøres. Her er nogle generelle trin, som kan hjælpe med at forberede et revir til bukkejagt:

  1. Tjek jagtområdet: Først og fremmest er det vigtigt at tjekke, om jagtområdet er sikkert og egnet til jagt. Kontroller, at området er godkendt til jagt, og at der ikke er nogen sikkerhedsrisici eller adgangsrestriktioner.
  2. Tjek vildtet: Det er også vigtigt at undersøge, hvilket vildt der er tilgængeligt på reviret, og om der er tilstrækkeligt med bukke. Hvis der ikke er nok bukke på området, kan det være nødvendigt at træffe beslutninger om regulering af bestanden eller at finde andre jagtområder.
  3. Inspektion af udstyr: Kontroller, om al dit jagtudstyr er i god stand og fungerer korrekt. Dette inkluderer jagtvåben, ammunition, kikkertsigte, jagttøj og -støvler, samt andet udstyr, som du planlægger at bruge.
  4. Forberedelse af skjul og jagttårne: Hvis du planlægger at jage fra skjul eller jagttårne, skal du sørge for at inspicere og forberede dem i god tid inden jagten. Sørg for, at de er sikre og stabile, og at de giver dig en god udsigt over området. Desuden er det også vigtigt, at du har gjort stierne til og fra skjul og jagttårne klar, da du kan bevæge dig mere uhindret gennem terrænet.
  5. Foderpladser og Foderkilder: Opbygning af foderpladser og -kilder kan øge chancerne for en vellykket jagt ved at tiltrække vildtet til et bestemt område. Foderpladser kan opbygges med foderkasser og andet udstyr, og du kan også plante specifikke afgrøder, der kan tiltrække bukke.
  6. Tjek vejrforholdene: Vejrforholdene kan påvirke jagten, så det er vigtigt at tjekke vejrudsigten og forberede sig derefter. Regn og blæst kan påvirke synligheden, mens varme og sol kan gøre det vanskeligere at spore vildtet.
  7. Sikkerhed først: Endelig er det vigtigt at huske, at sikkerhed altid skal være førsteprioritet under jagten. Vær opmærksom på dine omgivelser og andre jægere i området, og overhold alle sikkerhedsregler og -procedurer.

Overvågning af vildtet

Den 16. maj nærmer sig, og hvis du ønsker at have en vellykket bukkejagt, er det vigtigt ikke blot at tage ud og skyde den første buk, du ser. For at forbedre dine chancer for en succesfuld jagt bør du overveje at begynde at færdes på reviret for at danne dig et indtryk af, hvad der står af råvildt, især bukke, på området.

Ved at tilbringe tid på reviret i dagene eller ugerne op til jagten, kan du få en bedre forståelse af, hvor bukkene befinder sig, og hvornår de er mest aktive. Det kan også give dig mulighed for at identificere eventuelle foderpladser eller -kilder, som kan øge dine chancer for at tiltrække vildtet til et bestemt område.

At gå på reviret kan også give dig mulighed for at observere vildtet og identificere de større bukke, som kan være mere tilbøjelige til at overleve i området. Dette kan hjælpe dig med at fokusere på at finde og jage disse større bukke, i stedet for at skyde den første buk, du møder på din jagt.

Så hvis du vil forbedre dine chancer for en vellykket bukkejagt, er det nu tid til at begynde at færdes på reviret og danne dig et indtryk af, hvad der står af råvildt, især bukke, på området. På denne måde kan du planlægge din jagt mere effektivt og øge dine chancer for at få den buk, du virkelig ønsker at jage.

Der er flere forskellige måder at begynde at observere vildtet på. Du kan selv sætte dig ud i tårnene på reviret og observere vildtet, og eventuelt fotografere bukkene, så du nemmere kan kortlægge på hvilke områder, der går bukke. Har du ikke tiden hver dag til at bevæge dig ud i terrænet, kan muligheden være at benytte vildtkameraer.

HUNTERS' POINT Hunter vildtkamera Basic 24 MP

Knæk og bræk