Vildt på bordet - Pulled rådyr

Bukkejagten er i fuld gang og nogle dygtige jægere har nok allerede fået en buk i fryseren, som der skal laves lækker mad af. Ofte er det ryggen og køllerne der ryger først, for de er rimeligt nemme at gå til, hvorimod bov og hals ofte ligger lidt længere i fryseren. Det er lidt en skam for bovkødet har god smag, og er lækkert til mange ting. Her får du en af mine favoritter, nemlig pulled rådyr burgers med coleslaw.

Jeg laver min i en stegeso, men man kan sagtens bruge et ildfast fad, som dækkes over med sølvpapir.

Det er nemt at lave, det passer sig selv, og så egner det sig super godt til en varm sommeraften med familien.

Opskrift til 4 personer:

Pulled rådyr

  • 1 bov fra rådyr 
  • 1 dl. Ketchup 
  • 3 Spsk. brun farin
  • 1 fed presset hvidløg
  • Saft fra 1/2 citron 
  • 1 frisk chili 
  • 2 løg
  • Lidt øl
  • Salt og peber 

Coleslaw 

  • 4-5 gulerødder 
  • 1/2 spidskål 
  • 1 dl. god mayonnaise (evt. hjemmerørt) 
  • 1-2 spsk. dijonsennep 
  • Salt og peber 

Fremgangsmåde:

Pulled rådyr:

Allerførst renses boven af for de værste hinder og sener, så den kan blive rigtig mør. Herefter røres ketchup, farin, hvidløg, chili og citronsaft, sammen til en BBQ marinade, som smøres på boven. (Denne marinade er en basis-marinade, og kan derfor smages til som man lyster) 

Bunden af stegesoen, eller det ildfaste fad, fyldes med grove stykker af løg og en smule øl, gerne en mørk en af slagsen. hvorefter det sættes i en kold ovn, som tændes på 120 grader. Her skal boven stå og hygge sig i Ca. 7 timer, eller indtil kødet er mørt nok til at trække fra med en gaffel.

Hvis du ikke har 7 timer, så kan ovnen skrues op til 150 grader, og så skal boven have Ca. 5 timer. 

Coleslaw:

Gulerødderne rives på rivejern og spidskålen snittes fint i strimler. Herefter røres mayonnaise og sennep sammen, og vendes i en skål med gulerødderne og kålen. Smag til med salt og peber, og evt. lidt citronsaft, og vupti så har du en lækker coleslaw, som du kan putte i dine burgere. 

Til sidst er der ikke andet for end at samle burgerne, her plejer jeg ikke at bruge andet end kød og coleslaw, men du kan med fordel lave lidt ekstra BBQ og putte i også. 
Velbekomme 

Rasmus Nielsen