Nyjæger – kom godt i gang

Står du med et dugfriskt jagttegn i hånden, eller har du haft det i noget tid, uden at komme igang? Så føler du måske, at der foruden en masse indgangsbarrierer, er en kæmpe jungle af forskelligt udstyr, som du skal navigere igennem, og det er lige til at fare vild i - for hvad skal du egentligt bruge, for at komme i gang med at gå på jagt?  Dette spørgsmål stiller rigtigt mange nyjægere sig selv, og det forstår vi godt, for vi har været i fuldstændig samme situation, da vi selv stod med et jagttegn så friskt, at vi kunne lugte blækket.  

På baggrund af denne problematik, har vi lavet dette skriveri, hvor vi forsøger at hjælpe dig med, at finde det du skal bruge for ,at komme på jagt. Vi har udarbejdet 3 ”nyjæger-pakker” med udstyr som vi mener er godt at have, for at nyde jagtoplevelserne til fulde. Pakkerne er delt ind i de 3 prisklasser: bronze, sølv, og guld.

 

Nyjæger pakkerne

Udstyrspakkerne er tilpasset den nye hagljæger, og derfor er der mest fokus på den rette beklædning og tilbehør hertil, og ikke så meget udstyr, som f.eks. skydestokke og håndkikkert, som bruges mest til riffeljagt.

Pakkerne er vores bud på, komplette sæt af beklædning og tilbehør, som du med fordel kan erhverve dig, til jagtligt brug. Har du nogle af tingene i forvejen, kan du selvfølgelig bare udvælge det, du står og mangler.

Bronzepakken

Bronzepakken er den billigste af de 3 pakker, og er til den prisbevidste jæger, som stadig vil have noget gedigent grej. Pakken indeholder: Jagtjakke, Jagtbukser, støvler, strømper, jagtundertøj, jagtkniv og våbenskab – dette skulle klare det helt basale behov for beklædning og udstyr til jagt

Jakken og bukserne i bronzepakken er fra, Deerhunter Strike serien – det er en serie af super fint jagttøj, til en billig pris, som kan bruges til den meste hagljagt i Danmark, også på de kolde dage, hvis du klæder dig på efter lag-på-lag-princippet. tøjet er ikke 100% vandtæt, men det er i høj grad vandafvisende, så der skal altså en ordentlig skylle til, før det giver op. Desuden tørre tøjet i strike serien, super hurtigt igen, da det er behandlet med teflon shield.

I lommen på dine bukser, er det en god ide at have en kniv til, opbrækning og aflivning af vildt, her anbefaler vi i denne pakke, at du kigger på en Morakniv- 2000 Allround. Det er måske ikke verdens flotteste kniv, men den er billig og super til de nævnte formål – desuden er den voldsomt populær hos vores svenske naboer.

Støvlerne i bronzepakken er en helt almindelig gummistøvle fra et dansk mærke, nemlig Gateway1 Wellie 16”. Der er ikke så mange dikkedarer med sådan en støvle, den er helt klassisk og gør den det den skal, uden at gøre ret meget mere – husk på at der er tale om, en virkelig billig støvle, som nok skal få dig fint i gang med jagten alligevel. Af strømper til støvlen anbefaler vi at du køber et par ordentlige jagtstrømper, da disse kan gøre hele forskellen, på en kold dag. Her til pakken mener vi at K400 strømperne fra, Northern Hunting er et godt valg, da de er billige, slidstærke, og varme.

Nu til undertøjet, her kan det altså godt betale sig at købe et sæt langt jagtundertøj, da underdrengene i bomuld, ikke rigtigt har nogle af de egenskaber, som vi leder efter når vi er på jagt – nemlig isoleringsevne, og svedtransportering. Undertøjet vi anbefaler til denne pakke, er Vidar underbukser, og Bjorn undertrøje, som begge dele er fra Northern Hunting. Her får du undertøj til en god pris, uden at gå på kompromis med noget som helst, det er nemlig af en super kvalitet.

Af våbenskab anbefaler vi at du køber et skab med plads til i hvert fald 4-5 våben, da det ofte sker at våben af en eller anden årsag formere sig. Det kunne f.eks. være et Norlyx HL5 Basic s5 våbenskab med plads til 5 våben

Hele bronzepakken koster sammenlagt lidt over 6.000kr, og så er du altså også i gang. Selv om det kan virke som mange penge, så husk på at våbenskabet udgør en pæn del af dette. Har du allerede et våbenskab, så koster resten af pakken kun ca. 2.800kr – det er altså billigt for fuld beklædning og kniv.

Vil du se mere info, og priser på de enkelte produkter, så klik på billederne her

       

     

 

Sølvpakken

Sølvpakken er en pakke i mellemprisklassen, den er lidt dyre end bronzepakken, men grejet er også mere teknisk, og derfor bare bedre. Dette er en pakke til dig, som ikke vil gå på kompromis med noget af dit udstyr, men som stadig heller ikke vil betale i dyre domme, for at komme i gang med at gå på jagt.

Den yderbeklædning vi har valgt til denne pakke er, Pro gamekeeper jakken, og higland bukserne fra Deerhunter. Begge dele er vind- og vandtætte og åndbare, så du er dækket godt ind hele sæsonen. Det skal siges at der findes meget godt jagttøj i denne prisklasse, og derfor kan det godt betale sig, hvis du kigger lidt rundt. Dette er dog to bundsolide bud, på lækkert jagttøj til en fordelagtig pris.

Kniven du skal have i lommen i dette sæt, er en Cudeman 135R, som er en super skarp jagtkniv i et flot og klassisk design, men som stadig er i en prisklasse, som de fleste kan være med til.

Støvlen du skal bruge i denne prisklasse, kunne meget vel være, Gateway1 Woodwalker 18”. Det er super fantastisk støvle, som faktisk er super teknisk tænkt, den er nemlig sammensat af både naturgummi, og neopren, og det giver en super isolering, og ikke mindst komfort – fantastisk støvle til pengene! Husk igen et par gode jagtstrømper, gerne Gateway1´s egen ”Boot calf” strømpe i merinould.

Undertøjet i sølvpakken, er det samme som i bronzepakken, nemlig Vidar underbukser, og Bjorn undertrøje, som begge dele er fra Northern Hunting – hvorfor ændre noget der virker

Våbenskabet er næsten også det samme som i bronzepakken, det er nemlig Norlyx HL5. her er der opgraderet fra basic modellen, og det betyder bl.a. at du har nogle lækre opbevaringskasser i døren, og en ammunitionshylde i toppen af skabet. Der er selvfølgelig stadig plads til 5 våben.

Sølvpakken har en samlet pris på lige knapt 9.700kr, og uden våbenskab koster den 4.690kr. - for den pris får du altså udstyr, i en super kvalitet

   

   

 

Guldpakken

Guldpakken er den dyreste af de 3 pakker, og den er selvfølgelig til dig, som bare vil have det bedste af det bedste, uden at spare på noget. Når det så er sagt, så er det lykkedes os at sammensætte en guldpakke, til en super skarp pris.

Jakken og bukserne i guldpakken er, Thor Ragnar jakke, og Thor Balder bukser, fra Northern hunting. Dette er simpelthen et af de fedeste jagttøjssæt vi længe har set! Designet er super moderne, og kvaliteten og komforten er bare skruet helt i top. Her får du, for at sige det mildt, vanvittigt meget jagttøj for pengene. Begge dele er udstyret med ADDVENTEX 5.8 membran, så bukserne er vind- og vandtætte, i allerhøjeste grad.

Guldpakkens kniv, kommer fra det Norske mærke Helle Knive, som laver nogle fuldstændig fantastisk flotte knive, som samtidig er super skarpe! Modellen vi har valgt her, er Helle Harmoni, som er en lækker jagtdolk, med et skæfte udført i birk og valnød. Hvis du vedligeholder en kniv som denne, så har du den hele livet

Vi kigger endnu engang mod Gateway1 og deres støvler, for til guldpakken, har vi valgt deres Pheasant Game 18” støvle. Det har vi gjort fordi, at du med denne støvle får, noget af det bedste på gummistøvlemarkedet, og så fra et dansk firma. Støvlernes design er super flot, og stilen er lige til en herregårdsjagt efter højtflyvende fasaner, hvor man godt må se lidt godt ud i tøjet. Topper du støvlerne op med Boot calf strømperne, også fra Gateway1, så har du et super sæt, til hele sæsonen.

Guldpakkens undertøj, er Deerhunters model Greenock. Undertøjet er lavet af en lækker polyester, og så er det super godt tænkt da det er designet efter svedpunkterne på kroppen, sådan at det er tyndere vævet, de steder man sveder mest.

Som sagt, så har våben det med at formere sig, som tiden går, så skal du have guldpakken, så skal du også have et stort våbenskab! Her anbefaler vi dig at se på Profsafe s1500/150 skabet, som er et super lækkert våbenskab med plads til 10 våben, og en masse udstyr.

Guldpakkens pris er samlet 13.200kr, og uden våbenskabet koster pakken 7.000kr. Det er selvfølgelig mange penge, men holdt op i mod det grej du får i denne pakke, så er pengene særdeles godt givet ud.

   

   

 

Vi håber at vi med dette indlæg, har gjort det nemmere for dig, at finde ud af hvad du skal bruge, for at komme ud på jagt. Der findes selvfølgelig meget andet grej, som er rart at have, men dette skulle sørger for, at du i hvert fald kommer afsted. vi lover at lave meget mere for dig som nyjæger, fremover - Knæk og Bræk

- Rasmus Nielsen


Skriv en kommentar